Hlavní obsah

Policejní tým pátral po smyšlených únoscích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLÍN

Kolínští policisté dopadli tento týden čtyřčlennou skupinu nezletilých dívek, které si krátily čas telefonáty na linky tísňového volání. Minimálně od loňského prosince několikrát denně volaly policistům, hasičům a záchranné službě. "Nadávkami, vtípky a nesmyslnými hovory je počastovaly prokazatelně 120krát," řekla kolínská policejní mluvčí Petra Langmannová.

Foto: Jana Vančatová

Slezský Ježíškův vánoční trh v Görlitz. (dopoledne ještě mnoho návštěvníků nepotkáte)

Článek

Situace se vyhrotila na začátku tohoto týdne, kdy jedna z dívek zavolala operátorce záchranné služby. Plakala a tvrdila, že ji neznámá žena drží na neznámém místě a bije ji. V místnosti s ní je prý takřka mrtvé dítě s dírou v břiše. "Když jsem hovor slyšela, musela jsem uznat, že to byl věrohodný herecký výkon," potvrdila mluvčí.

Policisté okamžitě zahájili rozsáhlou akci. Obávali se, že dívku někdo skutečně unesl a týrá ji. Založili proto speciální tým, který na případu intenzivně pracoval. Záhy v jejich síti uvízla skupina děvčat. Vyšetřování ukázalo, že se nudily a na tísňové linky volaly z různých telefonů z domova i ze školy. Některé jejich hovory trvaly téměř 20 minut.

"Pro člověka, který v tu chvíli pomoc opravdu potřeboval, mohla mít obsazená telefonní linka i tragické následky," upozornila mluvčí. Nemálo peněz stálo podle ní i samotné pátrání. Kvůli nízkému věku pachatelek policie případ odložila. Podle mluvčí se ale osudem dívek zřejmě bude zabývat Probační a mediační služba, která nad nimi může stanovit ochranný dohled.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám