Hlavní obsah

Polák se řítil s kamionem po dálnici D5 v protisměru, před policisty se pozvracel

Právo, JAP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Víc než šest kilometrů urazil v sobotu večer v protisměru po dálnici D5 na Berounsku řidič polského kamionu. Když ho zastavili policisté, 0dmítl dechovou zkoušku na alkohol i test na drogy. S polským tahačem s německým návěsem vjel do protisměru na 18. kilometru u Berouna.

BEZ KOMENTÁŘE: Po dálnici D5 jel kamion v protisměruVideo: Novinky

 
Článek

"Nejprve nám tady projel okolo myčky takovou zadní cestičkou. To už jsme zpozorněly. Potom najel protisměrem na sjezd z dálnice, kde ale zastavil. Říkaly jsme si, že mu to asi došlo. On se ale po chvíli zase rozjel, to už jsem volala na policii," popsala počátek celé události obsluha čerpací stanice v Berouně.

Krátce po ní volalo na tísňovou linku středočeských policistů nejméně dalších šest řidičů, kteří na Poláka v protisměru upozorňovali. Řidič ale nesjel ani na nejbližším sjezdu na 22. kilometru u Králova Dvora. Okolo sjezdu pouze projel a pokračoval dále protisměrem na Plzeň, ovšem v jízdním pásu vedoucím do Prahy.

Zkoušku na alkohol i drogy odmítl

"Na tísňové lince jsme přijali několik oznámení od projíždějících řidičů. Policistům se kamion podařilo zastavit na 24,5. kilometru dálnice D5. Vůz řídil cizinec, který se odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol i testu na drogy," řekla Novinkám policejní mluvčí Michaela Richterová.

Řidič se po vystoupení z kamionu navíc pozvracel. Policisté ho na místě zadrželi.

"Případem se nyní zabýváme pro podezření z trestného činu obecného ohrožení," dodala mluvčí.

Kamion označili silničáři světelnou šipkou. O jeho odtah se měla postarat specializovaná firma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám