Hlavní obsah

Podvodník oklamal ženu z Brněnska báchorkou o nabouraném účtu, poslala mu tři čtvrtě milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jednašedesátiletá žena z Brněnska sedla na lep zatím neznámému muži, který ji historkou o tom, že její bankovní účet je v ohrožení, přiměl k tomu, aby si vzala půjčku, načež o peníze přišla.

Foto: Profimedia.cz

Bankomat na kryptoměny, ilustrační foto

Článek

„Neznámý pachatel vystupující pod smyšleným jménem Martin Rychlý telefonicky kontaktoval ženu a namluvil jí, že podvodník se pokusil získat od její banky nemalý úvěr,” popsal v úterý policejní mluvčí Bohumil Malášek legendu, se kterou ovšem přišel skutečný podvodník.

Někdo zneužil vaše konto, tvrdili podvodníci. Žena z Prostějova přišla o 150 tisíc

Krimi

Podezřelý ženě namluvil, že jediný způsob, jak se takovému útoku bránit, je požádat o úvěr. „Pravděpodobně výmluvný a až neuvěřitelně přesvědčivý podvodník s takovou báchorkou uspěl,“ konstatoval mluvčí.

Falešní bankéři s fiktivním policistou obrali po telefonu ženu z Frýdku o stovky tisíc

Krimi

Žena na účty falešného Rychlého vložila nakonec 800 000 korun. Jednalo se o vklad přes speciální bankomat na kryptoměny.

Peníze zmizely neznámo kde a tvrzení o hrozbě týkající se bankovního účtu se ukázalo jako lživé. Případ policie dále vyšetřuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám