Hlavní obsah

Někdo zneužil vaše konto, tvrdili podvodníci. Žena z Prostějova přišla o 150 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Na policii se obrátila mladá žena z Prostějova, že se stala obětí podvodu, když ji kontaktovali podvodníci vydávající se za pracovníky banky a jeden z nich za policistu. Tvrdili, že někdo napadl její účet. Následovaly instrukce, na základě kterých vložila desítky tisíc do bitcoinového bankomatu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Žena uvedla, že ji minulý pátek kontaktovali zaměstnanci dvou bank, za které se zřejmě pouze vydávali, a taky příslušník PČR s tím, že někdo zneužil její osobní údaje a chce zneužít i její konto,“ informovala v úterý mluvčí policie Miluše Zajícová.

Na základě „dobrých rad a odborné pomoci“, které postupně žena dostávala, vybrala z účtu hotovost necelých 150 000 korun a vložila ji do bitcoinového bankomatu v Olomouci.

Hlas v telefonu nabízel peníze za bitcoiny. Zvědavého seniora nezastavila ani banka

Krimi

„Následně zjistila, že se zřejmě stala obětí podvodu, a obrátila se na nás s žádostí o pomoc. Případ evidujeme a prověřujeme pro trestný čin podvod,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám