Hlavní obsah

Podezřelého z loupeže v pražské bance dopadli v Plzni

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie ve středu v Plzni dopadla 56letého muže podezřelého z pondělního přepadení banky u pražského Anděla. Měl hrozit násilím, pak utéct s hotovostí. Vyšetřovatelé se mu dostali na stopu zejména díky kamerovým záznamům a řadě svědectví. Ukázalo se, že podezřelým je recidivista s bohatým trestním rejstříkem. Policie zveřejnila videozáznam ze zadržení.

Zadržení muže podezřelého z přepadeni bankyVideo: Policie ČR

 
Článek

O vývoji v případu ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Eva Kropáčová, podle ní se po zveřejnění kamerových záznamů a výzvy k pomoci při pátrání ozvala řada svědků, stopy nakonec vedly do Plzně.

Kriminalisté si pro 56letého muže přišli do bytu, při výslechu se podle mluvčí přiznal.

Jsme kamarádi, hráli divadlo před policií mladíci, kteří zbili a oloupili dvojici

Krimi

Loupežného přepadení, kdy pachatel usiluje o cizí věci pod pohrůžkou násilí, se měl muž dopustit nedlouho po vykonání trestu za jiný zločin.

„Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti dvanáctkrát trestán za majetkovou a závažnou násilnou trestnou činnost. Naposledy byl odsouzen k osmiletému trestu vězení za obdobné loupežné přepadení a propuštěn před pouhými dvěma měsíci,” upřesnila Kropáčová.

Napočítám do tří, pak to zmáčknu, hrozil mladík muži v Chocni. Skončil ve vazbě

Krimi

Policie navrhla státnímu zástupci, aby pro muže žádal u soudu uvalení vazby. Jaký přesně obnos si z banky odnesl, policie neupřesnila. Obviněnému hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám