Hlavní obsah

Napočítám do tří, pak to zmáčknu, hrozil mladík muži v Chocni. Skončil ve vazbě

Novinky, kub
Choceň

Loupežné přepadení vyšetřují kriminalisté na Orlickoústecku, kde měl 21letý mladík přepadnout u nádraží muže. Nejdřív podle policie chtěl po kolemjdoucím cigarety, ale když je nedostal, chtěl peníze a hrozil střelbou. Po jeho vypátrání se ukázalo, že je mladík od loňska obviněný také v jiném případu, soud ho po incidentu v Chocni poslal do vazby.

Foto: Mapy.cz

Vlakové nádraží Choceň

Článek

Mladík podle policistů přepadl 59letého muže u vlakového nádraží v Chocni ve večerních hodinách. O případu ve středu informovala mluvčí policie Lenka Vilímková. Který den k incidentu došlo, policie neuvedla.

„Nejprve měl oslovit náhodně procházejícího muže, zda by mu nedal cigarety, což oslovený odmítl. S tím se mladý muž patrně nechtěl spokojit. Se psem na vodítku měl jít za ním, zezadu ho jednou rukou uchopit za oděv a druhou mu pod pohrůžkou 'Tak teď mně dáš všechny peníze, co máš' přiložil k boku těla pistoli,” uvedla mluvčí.

Lupiči řádili v Brně. Pokladní v bance peníze vydala, prodavačka se ubránila

Krimi

Mladík podle svědectví svůj požadavek ještě umocnil, když natáhl závěr zbraně a přitom muži hrozil, že napočítá do tří a stiskne spoušť.

„Napadený ve strachu o život vyndal a otevřel peněženku, ze které mu útočník údajně odcizil finanční hotovost ve výši 200 korun. Pravděpodobně mu to bylo málo a měl se domáhat i obsahu jeho kapes, to už byl vyrušen kolemjdoucím a z místa odešel,” upřesnila Vilímková.

Agresor tři měsíce využíval seniorku. Kvůli penězům ji urážel a bil

Krimi

Při vyšetřování se ukázalo, že podezřelým byl mladík z nedalekého Vysokého Mýta. Kriminalisté ho po vypátrání obvinili z loupeže.

Barmana vzali po hlavě dřevěným hranolem. Za loupež v herně čeká dvojici vězení

Krimi

„Vzhledem k tomu, že obviněný se měl koncem roku 2020 dopustit nebezpečného vyhrožování se zbraní a ublížení na zdraví, za což je rovněž stíhán, bude trestnímu stíhání čelit ve vazební věznici. Pokud se jeho vina prokáže, hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám