Hlavní obsah

Po srážce s autem zemřel na Frýdecko-Místecku motocyklista

Právo, Pavel Karban

Smrtí devětatřicetiletého motorkáře skončil v neděli v podvečer střet osobního auta s motorkou na Frýdecko-Místecku. Motocyklista bojoval o život ještě několik desítek minut po nehodě, na následky zranění zemřel v nemocnici.

Foto: ZZS Trans Hospital PLUS

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo kolem 20. hodiny na silnici protínající Sedliště. „Příčina střetu není úplně zřejmá, podle předběžných informací snad řidič osobního vozidla odbočoval, ale jak přesně k tomu střetu došlo zatím nevíme,“ sdělila policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Záchranáři byli na místě nehody během pěti minut od jejího nahlášení. „Motocyklista byl po nehodě v bezvědomí, utrpěl vícečetná závažná poranění a nalézal se v přímém ohrožení života,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že lékaři muže zaintubovali a převedli ho na přístrojem řízenou ventilaci.

„Pacient byl zajištěn krčním límcem, uložen do vakuové matrace a posádky mu zahájily podávání léků dvěma žilními vstupy,“ nastínil. Záchranáři těžce zraněného letecky transportovali do Fakultní nemocnice Ostrava, v době předání do péče lékařů byl jeho stav kritický. Mluvčí nemocnice Petra Petlachová potvrdila, že pacient v nemocnici zemřel.

Dechová zkouška u dvaapadesátiletého řidiče auta na alkohol byla negativní. „Zjišťujeme veškeré informace a okolnosti k nehodě, policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti,“ doplnila policejní mluvčí Štětínská.

Reklama

Výběr článků

Načítám