Hlavní obsah

Piráti v Beskydech ignorují zákazy vjezdu a kradou dřevo

Právo, hon
Ostrava

Šedesát zjištěných přestupků a dva trestné činy. Takový je výsledek rozsáhlé kontrolně-bezpečnostní akce, kterou o uplynulém víkendu na území Beskyd podnikla policie na žádost Lesů ČR. Razie byla zaměřena především na motorkáře a majitele čtyřkolek, kteří ignorují zákazy a prohánějí se Beskydami.

Desítky policistů v Beskydech chytaly piráty na motorkách a čtyřkolkáchVideo: Policie ČR

 
Článek

„To, co se odehrává v lesích, nejsme schopni vlastními silami zvládnout, proto jsme požádali o pomoc policii,“ uvedl ředitel Lesů ČR ve Frýdku-Místku Jiří Silvestr.

Policie do víkendové kontrolní akce nasadila 55 lidí z řad speciální pořádkové jednotky, kterým asistovaly dvě desítky zaměstnanců Lesů ČR.

„Zaměřili jsme se na dodržování lesního zákona i zákona o provozu na pozemních komunikacích. Zkontrolovali jsme bezmála tři stovky vozidel a osob za oba dny. Bylo zjištěno šedesát přestupků a dva trestné činy,“ uvedl zástupce krajského policejního ředitele Martin Hrinko.

Dodal, že nejčastějším přestupkem bylo porušení zákazu vjezdu na lesní komunikace, konkrétně se tak stalo v 39 případech. „Byly zjištěny mimo jiné dva pokusy motorkářů o ujetí. Oba byli zadrženi. Zjistili jsme také jeden případ krádeže dřeva a mimo jiné se během akce podařilo vypátrat ztraceného psa,“ doplnil Hrinko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám