Hlavní obsah

Pedagog zahynul při požáru kolejí v Brně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Smrtí čtyřiačtyřicetiletého pedagoga z Opavy skončil noční požár na kolejích v Brně. Přestože se oheň z jeho pokoje dál nerozšířil, asi třicet obyvatel budovy, která neslouží přímo pro studenty Masarykovy univerzity, muselo být kvůli kouři evakuováno.

Foto: Lenka Durďáková
Článek

Kouře vycházejícího z pokoje v přízemí si jako první všimli dva sousedé pedagoga kolem jedné hodiny v noci. Ještě před příjezdem hasičů se snažili plameny uhasit. Oba se lehce nadýchali zplodin, ale hospitalizaci odmítli.

Dvě jednotky hasičů dorazily do Vinařské ulice vzápětí. "Hasiči našli v pokoji muže bez známek života. Oživovací pokusy byly neúspěšné a přivolaný lékař konstatoval jeho smrt," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Policejní mluvčí Jana Šípková upřesnila, že muž ležel na zemi a podle předběžných informací se udusil zplodinami. Podle ní přijel do Brna pouze na krátkodobé školení.

Příčinou zapnutý vařič

Podle Haida pedagog zřejmě nechal bez dozoru zapnutý ponorný vařič postavený na plastovém koši. Voda se vyvařila a koš se vzňal. "Od něj chytl celý kuchyňský kout. Hořelo však pouze v tomto pokoji," pokračoval Haid.

Hotelem se ale začal šířit hustý kouř, proto vrátná pomocí rozhlasu vyzvala hosty, aby budovu opustili. Většina odešla po svých, pouze jednoho museli hasiči vyvést po žebříku.

Při požáru nebyl nikdo další zraněn. Hmotná škoda činí podle přeběžných odhadů 200 tisíc korun.

Případem se dále zabývají vyšetřovatelé hasičů i policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám