Hlavní obsah

Pátrání po chřestýšovi v Jenštejně skončilo u plotu. Dívku nic neuštklo, uzavřela policie

Praha

Policie odložila vyšetřování případu uštknutí hadem v Jenštejně na Praze-východ. Podle vyšetřovatelů dítě žádný had neuštkl, zřejmě se poranila o plot. Šestiletá dívka se zranila v lednu na zahradě u domu, pátrání po hadovi se účastnily desítky lidí.

Starosta obce Jenštejn k pátrání po hadoviVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Policie nechala zpracovat znalecké posudky z mechanoskopie a biologie. „Na základě výsledků všech těchto zkoumání nebyly prokázány stopy biologického materiálu na botě, stejně tak se neprokázalo mechanické poškození boty po hadím kousnutí,“ uvedla mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Dítě z Jenštejna možná žádný had neuštknul

Krimi

Podle znalce je velmi nepravděpodobné, že šlo o hadí kousnutí, a proto policisté případ odložili. Podle TV Nova dívce zranění zřejmě způsobil plot. Policie však uvedla, že příčinu zranění dívky nezná, a vyšetřování uzavřela s tím, že důvod zranění je neznámý.

Pátrání po chřestýšovi

Záchranáři a policisté vyjeli kvůli uštknutí hadem do Jenštejna na Nový rok. Dívka byla se zraněním převezena do nemocnice na JIP, následně byla přeložena na běžné oddělení. Další dny se v obci rozjelo pátrání po hadovi, kterým měl být podle prvních informací chřestýš.

Lidé pátrají u Prahy po hadovi, který měl uštknout osmileté dítě

Krimi

Podle tehdejších informací nedostala dívka žádné sérum proti hadímu jedu a už tehdy se spekulovalo, že o hadí uštknutí vůbec nešlo. „Sérum proti jedu v případě, že není jasné, jaký to mohl být had nebo alespoň rod hada, se obvykle nedává. Celé se mi to jeví prazvláštní, já i mnozí moji kolegové se přikláníme k tomu, že tam žádný had nebyl,“ řekl v lednu herpetolog Antonín Hnízdil.

Ani několikadenní pátrání po hadovi v obci nakonec nepřineslo žádný úspěch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám