Hlavní obsah

Parta mladíků se nevešla v Plzni do auta, tři vlezli do kufru. Zachytila je kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Když nemáš v autě místo pro spolujezdce, dej pasažéry do kufru. Takový postup zvolil řidič přepravní služby, který měl v osobním autě odvést skupinu mladých lidí. Všichni se ale do vozidla nevešli a tři z nich našli místo v kufru. Přestupek zaznamenal na kameru řidič auta, který je viděl při nastupování.

Tři lidé v Plzni jeli v kufru autaVideo: Policie ČR

 
Článek

Případ se stal již koncem ledna v centru Plzně, ale až teprve nedávno se podařilo najít řidiče přepravní služby, aby své počínání policii vysvětlil.

„Skupina mladých lidí si objednala odvoz z města. Objednávka proběhla přes mobilní aplikaci, kdy se jednalo o alternativní způsob taxislužby. Do vozidla se ovšem všichni nevešli,“ informovala v pondělí o případu Michaela Raindlová.

Hazard na dálnici D1, Tesla se řítila Vysočinou rychlostí 213 km/h

Krimi

„Tři osoby proto nasedly do zavazadlového prostoru a z místa poté všichni odjeli. Celou událost natočil na kameru řidič, který jel za vozidlem přepravní společnosti a záznam následně předal policii,“ dodala Raindlová.

Dopravní policisté řidiče předvolali k podání vysvětlení, ten se ale nezdržoval v místě svého trvalého bydliště. Nakonec se ho podařilo vypátrat a na služebnu se dostavil začátkem dubna.

Velký zátah na silnicích: třetina kontrolovaných řidičů překročila rychlost

AutoMoto

„Dvaadvacetiletý muž se přiznal, že zákazníkům dovolil, aby si nasedli do kufru vozidla. Dopustil se tak přestupku, že při přepravě osob překročil počet přepravovaných osob a vezl je v zavazadlovém prostoru. Policisté mu následně uložili pokutu,“ uvedla mluvčí.

V jaké výši pokuta padla, policie nesdělila.

Foto: Policie ČR

Tři lidé v Plzni jeli v kufru auta.

Přestupku se podle Raindlové dopustili i přepravovaní lidé. „Nechovali se ukázněně a ohrožovali tak vlastní bezpečnost,“ dodala mluvčí. Jak probíhá prověřování v jejich případě, vyšetřovatelé neupřesnili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám