Hlavní obsah

Sražení dětí na hlídaném přechodu vyhodnotila policie jako přestupek

Pardubice

Jako přestupek vyhodnotila policie lednovou nehodu na přechodu pro chodce na Pardubicku. Děti tam na hlídaném přechodu srazilo auto a lehce je zranilo. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek řekla mluvčí policie Eva Maturová.

Kluci tam vešli hrozně rychle, řekl řidič autaVideo: TV Prima Velké Zprávy, Prima FTV

 
Článek

„Následky střetu nenaplnily znaky skutkové podstaty trestného činu, v uplynulých dnech jsme věc předali správnímu orgánu, který rozhodne o míře zavinění a trestu,“ sdělila Maturová.

Správní orgán tak bude řešit jak pochybení řidiče, tak asistenta obce, který měl přechod hlídat. Oběma hrozí ze porušení dopravních předpisů několikatisícová pokuta.

Vešly tam na poslední chvíli, řekl řidič, který srazil děti na hlídaném přechodu

Krimi

Nehoda se stala na konci ledna v Rohovládové Bělé. Pětačtyřicetiletý řidič vozidla Volkswagen Golf podle policie srazil čtyři děti ve věku 10 až 12 let, následně do vozu zezadu narazilo další auto. Zranění byla převážně lehká.

Televize Prima přinesla svědectví řidiče, jehož vůz děti srazil. „Ti kluci tam vešli do přechodu, to bylo prostě hrozně rychlé. Byla tma, provoz, já jsem si toho nevšiml,“ uvedl řidič.

Druhý řidič s ním souhlasil a dodal, že asistent tam zřejmě vešel na poslední chvíli a děti se údajně vůbec nerozhlédly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám