Hlavní obsah

Hazard na dálnici D1, Tesla se řítila Vysočinou rychlostí 213 km/h

– Velký Beranov

Rychlost 213 km/h naměřili policisté v pondělí večer na Vysočině vozu značky Tesla, který se řítil po dálnici D1. Na českých dálnicích se přitom nesmí jet víc než 130 km/h. Policie jízdu řidiče označila za mimořádný hazard. Případ řeší jako přestupek, řidiči hrozí pokuta až 10 tisíc korun. O případu ve středu informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Foto: Policie ČR

Radar zaznamenal auto značky Tesla jedoucí rychlostí 213 km/h

Článek

Výrazné překročení povolené rychlosti u projíždějícího vozu zaznamenali policisté radarem v policejním autě.

Bylo to v pondělí kolem 18. hodiny u Velkého Beranova na Jihlavsku na 107. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Osobní auto značky Tesla mělo českou registrační značku.

Českého miliardáře Passera kvůli jízdě přes 417 km/h vyšetřuje německá policie

Evropa

„Policejní hlídka vozidlo ke kontrole a zadokumentování dopravního přestupku zastavila na 104. kilometru. Šestačtyřicetiletý řidič předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla. Policisté u řidiče také provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem,” upřesnila mluvčí.

Policie případ prověřuje jako přestupek a poslala ho do správního řízení, ve kterém podezřelému řidiči hrozí pokuta až 10 tisíc korun a zákaz řízení na šest měsíců až jeden rok.

Slovák zkoušel, kolik mu to pojede. Policisté mu naměřili 234 km/h

Evropa

„Jízda takovou rychlostí po dálnici D1 je neuvěřitelným hazardem. Řidič s vozidlem velice obtížně dokáže zareagovat na dopravní situaci, která může vzniknout před ním, kdy se může vytvořit kolona vozidel nebo může být na dálnici jiná překážka v podobě dopravní nehody nebo porouchaného vozidla,” dodala Čírtková s tím, že řidič svojí jízdou ohrožoval nejen sebe, ale hlavně ostatní šoféry.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám