Hlavní obsah

Opilý řidič na dálnici D35 minul nájezd a vjel rovnou k policejní budově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kocourovec

Údiv policistů vzbudil v sobotu odpoledne silně opilý řidič (44), který na D35 minul nájezd a zajel na parkoviště u budovy dálničního policejního oddělení u Kocourovce na Olomoucku. Zastavil přímo před policejní hlídkou. Nadýchal přes tři promile alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu informoval v úterý policejní mluvčí Libor Hejtman. „Jak řidič uvedl, jel po dálnici D35 a u obce Kocourovec zajel načerpat pohonné hmoty. Bohužel při vyjetí z čerpací stanice minul dálniční nájezd a zajel přímo před policejní hlídku na parkoviště u budovy policie,“ uvedl mluvčí.

Muž podle něj při následných dechových zkouškách nadýchal 3,20 a 3,31 promile alkoholu v dechu.

Jako z grotesky. Muž na Českolipsku bránil těžce opilému seniorovi v jízdě autem

Krimi

„Jak sám přiznal, v pátek večer vypil asi šest piv a pár panáků tvrdého alkoholu. Druhý den usedl za volant, protože se domníval, že už není pod vlivem alkoholu,“ konstatoval Hejtman.

Opilý řidič usnul přímo v křižovatce. Po probuzení chtěl policistům ujet

Krimi

Muž skončil na protialkoholní záchytné stanici v Olomouci a po vystřízlivění si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Auto cukalo, stěrače stíraly. Řidiče po lahvi vodky zastavila policie v Jičíně

Krimi

Hrozí mu až rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Reklama

Související články

Řidič s třemi promile naboural šest vozidel

Šest aut stačil nabourat během několika minut opilý šestatřicetiletý řidič v Přešticích na Plzeňsku. Dechová zkouška u něj ukázala tři promile alkoholu.

Výběr článků

Načítám