Hlavní obsah

Opilec volal na 158 s tím, že ví o drogách. Při převozu chtěl pokousat policistu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Pevné nervy museli v těchto dnech prokázat policisté z Brna, kteří vyjížděli na telefonáty na tísňovou linku. V noci totiž na číslo 158 zavolal muž blábolící zmatené zprávy o drogách. Když k němu strážci zákona dorazili, zjistili, že oznamovatel je notně posilněn alkoholem, přístroj ukázal 2,5 promile. Při převozu na záchytnou stanici chtěl rozbít okno a pokousat policistu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž tvrdil, že ví, kde se v Brně vaří drogy, ale nic bližšího nechtěl hlídce říci. Policisté ho proto poučili, aby se se svými poznatky obrátil na strážce zákona, až bude střízlivý, a také ho upozornili, aby bezdůvodně neblokoval tísňovou linku.

Jenže za necelou hodinu už na operačním středisku znovu drnčel telefon a ten samý muž tvrdil, že se nachází v ohrožení života. Policisté proto ihned vyrazili na místo, tentokrát ale měli s opilcem těžší práci.

Muž se totiž choval agresivně, v bytě rozbíjel věci, hlídce vulgárně nadával, a proto policisté rozhodli, že by muž měl strávit noc na záchytce.

„Agresivita se u muže stupňovala a hlídka byla nucena použít donucovací prostředky. Ani v poutech se však nezklidnil a ve služebním vozidle se pokusil loktem rozbít okno. Velký rozruch agresor způsobil i ve zdravotnickém zařízení, kde se snažil hlavou udeřit jednoho z policistů do obličeje a druhého chtěl několikrát kousnout do ruky. Na policejní služebně se muži podařilo poškodit i vstupní dveře do budovy,“ popsala zásah policejní mluvčí Andrea Straková.

Zbytek noci nakonec opilec strávil na policejní cele. Svým chováním se ale dopustil hned několika přestupků, za které si nejspíš vyslouží tučnou pokutu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám