Hlavní obsah

Obrali koledníky, vykradli fary. Trojice podezřelých mladíků skončila ve vazbě

Právo, jr
Kroměříž

Tři mladíky, kteří měli vykrádat fary v několika krajích, dopadli kriminalisté z Kroměřížska. K jejich kořisti přibyla začátkem ledna i taška, o kterou podle policie okradli koledníky při tříkrálové sbírce. Trojice podezřelých skončila ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Do vykradených far se vrátí jen část ukradených věcí.

Článek

„První budovu fary vykradla trojice mužů koncem října loňského roku v Morkovicích. V listopadu se pak vloupali do fary v Prusinovicích a v lednu v Kelči a Boršicích na Uherskohradišťsku. Vloupali se do far i v jiných krajích,“ informovala mluvčí policie Lenka Javorková.

Na Přerovsku se mladíci podle policie neštítili vykrást dvě fary a vloupali se do far v okresech Vyškov v Jihomoravském a Jičín v Královéhradeckém kraji. V budovách far brali především peníze, ale i fotoaparáty, notebooky, církevní předměty nebo i elektrickou kytaru. Odcizením napáchali škodu ve výši přesahující 100 tisíc korun a poškozením téměř 60 tisícovou škodu.

Policie vyšetřuje vloupání do domu v Praze-východ. Práce gangu to prý není

Krimi

„Kromě vykradených far přepadla a okradla trojice mužů v polovině listopadu loňského roku v Holešově dvě ženy. Ty se s mladíky přetahovaly, jedné se podařilo kabelku ubránit tím, že ji hodila za plot na zahradu u svého domu,“ popsala Javorková.

„Vrcholem drzosti trojice mladých mužů byla krádež tříkrálové sbírky, kterou odcizili začátkem ledna koledníkům v Litomyšli. Mladíci okradli koledníky přímo před římskokatolickou farou. Jeden ze zlodějů beze slova vytrhl z ruky třicetileté ženě zapečetěnou pokladničku, ve které bylo nejméně sedm tisíc korun,“ sdělila mluvčí.

Zloděj ukradl řidičce auto, když na něm škrábala námrazu

Krimi

Vyšetřovatel obvinil dva z mužů ve věku 20 a 21 let a dalšího, ještě ne plnoletého, z trestných činů loupež, krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Hrozí jim až desetiletý trest odnětí svobody, u mladistvých se zpravidla ukládá poloviční trestní sazba.

„Obvinění odcizené peníze utratili a věci prodali, zajistit se podařilo pouze několik věcí, mezi nimiž jsou i církevní předměty, které budou vráceny majitelům. Kriminalisté na případu nadále pracují a prověřují další trestnou činnost obviněných. Počet napadených objektů totiž není konečný,“ uzavřela Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám