Hlavní obsah

O muže ve Všerubech zlomili baseballovou pálku. Měl jsem strach, tvrdil obžalovaný soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Z pokusu o vraždu viní státní zástupkyně Josefa Převora (24) a jeho bratra Richarda (22), kteří podle obžaloby loni v květnu ve Všerubech na Plzeňsku brutálně zbili na ulici 35letého Michala D. Případ začal v pondělí projednávat Krajský soud v Plzni. Sourozencům hrozí až 18 let vězení. Spor vypukl kvůli ceně za opravu auta.

Obžalovaní u souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Po předchozí hádce poškozeného nejprve napadli pěstmi a baseballovou pálkou, kterou o něho zlomili. Poté, co napadený muž zůstal bezvládně ležet na zemi, oba obžalovaní ho kopali do hlavy a dupali po obličeji,“ popsala útok státní zástupkyně Věra Brázdová.

Žárlivec dostal za vraždu partnerky a jejího milence 19 let. Byla to poprava, řekl soud

Krimi

Napadenému muži se snažil pomoci Pavol K., na kterého podle spisu obžalovaní poštvali psa bojového plemene se slovy: „Vem si ho!“ Zvíře muže ošklivě pokousalo.

„Obžalovaní jednali s úmyslem poškozeného usmrtit,“ prohlásila Brázdová.

Incident vznikl kvůli sporu o cenu za spravení auta. Poškozený Michal D. je opravářův kamarád.

„S opravářem jsme byli domluveni na částce sedm tisíc, ale pak se do toho vložil Michal D. a říkal, že musíme zaplatit 20 tisíc, jinak už to auto neuvidíme. Začal mi potom vyhrožovat,“ vypovídal Josef Převor.

Hádka bratrů v Ostravě vyústila v tragédii

Krimi

Tvrdil, že k potyčce došlo poté, co se Michal D. objevil u něho doma ve Všerubech. „Já jsem tam v tu dobu nebyl. Volala mi přítelkyně, že se mě snaží najít a vyhrožuje, že ublíží naší malé dceři. Tak jsem rychle přijel. Měl jsem strach, protože vím, že fetuje a je hrozně agresivní. On mě napadl první, tak jsem se bránil. Nejprve jsem mu dal asi tři rány pěstí a pak ho kopl do hrudníku. Spadl na zem a praštil se do hlavy,“ uvedl obžalovaný muž.

Podle něj to byl Michal D., který měl v ruce baseballovou pálku. „Vyběhl ze dvora a rozpřahoval se s ní proti mě,“ dodal Převor.

Proces bude pokračovat v příštích dnech, kdy by měli vypovídat další svědci.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaní u soudu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám