Hlavní obsah

Nemám čas, odbyla řidička strážníka a najela do něj. Vyvázla s podmínkou

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Už druhý útok autem, kterému musel čelit muž zákona, řešily soudy v krátké době ve Znojmě. Před dvěma týdny justice poslala na pět let do vězení muže, který nabral na kapotu strážníka, v úterý vyvázla s podmínkou žena, jež nepovažovala za nutné se se strážníkem při řešení přestupku vybavovat a při odjezdu do něj drcla.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo loni v červenci ve Znojmě na náměstí Svobody. Strážník chtěl se ženou vyřešit dopravní přestupek, ta to ale odmítla s tím, že spěchá. „Přestože byla strážníkem výslovně upozorněna na to, že do něj při couvání z parkovacího místa narazila levým zpětným zrcátkem vozidla, při couvání do něj narazila znovu, strážník od jedoucího vozidla uskočil a obžalovaná s vozidlem dokončila couvání a odjela,“ stálo v obžalobě.

Okresní soud ve Znojmě ženu potrestal dvěma roky vězení s podmíněným odkladem na čtyři roky, s tím se ale řidička odmítla smířit a podala odvolání.

„Klientku to mrzí, celá záležitost je politováníhodná. Ovšem pokud by poškozený svou činnost nechápal jen jako ukládání pokut, tak by se neschovával a mohl celou věc vyřídit hned domluvou s tím, že by řekl, že se na místě nesmí parkovat, a nečekal by, až klientka opravdu zaparkuje,“ hájil ženu její advokát s tím, že řidička byla dva týdny po porodu a spěchala domů.

Za koronakrize se pohádal se strážníkem a nabral ho na kapotu, dostal 5 let

Krimi

Takové argumenty však odvolací senát nevyslyšel a ženě trest za násilí proti úřední osobě potvrdil. „Strážník obžalovanou opakovaně vyzýval, ať vystoupí. O její naprosté aroganci svědčí to, že si byla svého protiprávního jednání v dopravě vědoma, nic ji neopravňovalo k takovému bezohlednému chování. Její jednání bylo dostatečně prokázáno a o vině, kterou obžalovaná bagatelizuje, tak není nejmenších pochyb,“ konstatovala soudkyně Lenka Králíková s tím, že trest je ještě velmi mírný a chybí v něm zákaz řízení. Vzhledem k tomu, že původní verdikt státní zástupce nerozporoval, nemohl odvolací soud trestat přísněji.

Reklama

Výběr článků

Načítám