Hlavní obsah

Na Tachovsku se vytvořily kolony na dálnici D5 kvůli srážce tří kamionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozvadov

Na dálnici D5 na Tachovsku, která je ve směru na Rozvadov od úterního poledne uzavřená kvůli nehodám tří kamionů, narůstají kolony. Sjízdnost nadále komplikuje sněžení.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ilustrační foto

Článek

Provoz byl zastaven mezi sjezdem Mlýnec na 136. kilometru až po sjezd Svatá Kateřina na 143. kilometru před hranicemi s Německem. Později policie začala odklánět dopravu už na 128. kilometru dálnice na sjezdu Bor. Kolony kamionů se ale dál prodlužují a sahají až k 119. kilometru, řekla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Na dálnici se těsně za sebou staly tři nehody, všechny souvisely s nepřizpůsobením rychlosti jízdy povětrnostním podmínkám a stavu vozovky, na které byla sněhová vrstva, řekla Jiroušková.

Chumelenici doprovodí silný vítr a závěje, varovali meteorologové

Počasí

„Někteří řidiči nákladních automobilů vjíždějí do levého jízdního pruhu a dochází k jeho zablokování, apelujeme proto tyto řidiče, aby nevjížděli do levého pruhu a používali jen pravý, případně odstavný pruh, byli trpěliví, dbali zvýšené opatrnosti, pokynu policistů a řídili se dopravním značením," uvedla Jiroušková.

Další nehoda, která si vyžádala dva zraněné lidi, se stala na silnici mezi obcemi Šťáhlavy a Starý Plzenec, informovali záchranáři. „Z místa transportujeme dva zraněné, ženu narozenou v roce 1967 a muže narozeného v roce 1953 se středně těžkými zraněními do Fakultní nemocnice Lochotín," řekl operátor záchranné služby k nehodě u Šťáhlav.

Kamion na dálnici D5 slisoval auto o svodidla

Krimi

Nehody na dálnici se obešly bez vážnějšího zranění. Řidič první nákladní soupravy nezvládl řízení a narazil do středových svodidel, řízení nezvládl ani další řidič nákladního automobilu, který narazil do přenosného dopravního značení upozorňujícího na předchozí dopravní nehodu.

„Poslední řidič nákladní soupravy nepřizpůsobil rychlost jízdy, soupravu uvedl do smyku, přitom narazil do předjížděného kamionu a poté narazil do nákladní soupravy, která předtím havarovala. Soupravou tak zablokoval jízdní pruhy dálnice," popsala nehody policejní mluvčí.

Na Tachovsku sněží, na dálnici je podle záběrů z dálničních kamer vrstva rozbředlého sněhu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám