Hlavní obsah

Na Semilsku při střetu dvou aut zemřela žena, sedm zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při čelním střetu osobního auta a dodávky na silnici 14 v Jilemnici na Semilsku zemřela jedna žena a sedm lidí utrpělo lehké až středně těžké zranění. Mezi nimi pět dětí a mladistvých. Uvedl to mluvčí krajské záchranné služby v Libereckém kraji Michael Georgiev. Silnice první třídy byla v místě nehody zcela uzavřena.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

Tragická nehoda se stala v části Hrabačov, v Jizerské ulici před 14. hodinou. Žena zemřela na následky zranění na místě.

„Několik desítek minut probíhala resuscitace, bohužel neúspěšná,” uvedl Georgiev. V osobním voze cestoval ještě muž a dítě. „Oba byli při vědomí, reagovali, komunikovali. Transportovali jsme je letecky do Hradce Králové do fakultní nemocnice na traumacentrum,” uvedl Georgiev.

Jejich zranění se podle něj jeví jako lehčí.

V dodávce utrpěl lehké zranění muž a lehké až středně těžké čtyři lidé ve věku kolem 15 let. Jednoho z nich záchranáři vrtulníkem přepravili do pražského Motola, jednoho sanitou na traumacentrum do Hradce Králové a ostatní rozvezli do nemocnic v Jilemnici a Vrchlabí. Záchranáři měli na místě pět pozemních posádek a dva vrtulníky z Liberce a Hradce Králové.

Okolnosti nehody policie vyšetřuje. „Pravděpodobně to vypadá, že řidič dodávky vjel do protisměru,” řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Řidič dodávky podle ní nadýchal půl promile alkoholu. Z havarovaných vozů nemuseli hasiči nikoho vyprostit.

Dálnici D8 ve směru na Prahu zablokovalo několik nehod

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám