Hlavní obsah

Muži se v Brně zželelo ženy, nechal ji u sebe přespat. Přišel o úspory

– Brno
Novinky, kub

Samaritánství se nevyplatilo 41letému muži z Brna, kterého oslovila neznámá žena u nádraží s tím, že se ocitla v mizerné životní situaci. Muž ji nechal u sebe doma přespat. Ráno se ho ještě ptala, jak se dostane z bytu. Po jejím odchodu ale zjistil, že mu chybí několik desítek tisíc. Policie po podezřelé pátrá.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Žena muže oslovila koncem října u hlavního nádraží. „Svěřila se mu se svou tíživou životní situací. Dobrodinci se jí zželelo. Nabídl jí pomoc a pozval ji k sobě do bytu,“ popsal mluvčí brněnské policie Petr Vala.

Muže vytrhly ze sna v brněnském parku intimní dotyky, žena ho mezitím okradla

Krimi

Žena počkala, až muž usne, a pustila se do práce. „V bytě se chovala jako doma a při prohledávání byla velmi úspěšná. Z nejrůznějších míst postupně odcizila finanční hotovost ve výši 51 000 korun a mobilní telefon v hodnotě tisíc korun,“ upřesnil mluvčí.

Muže ráno probudila, když se chtěla dostat ven. „Dokonce se ho otrle zeptala, jak se má z domu dostat. Až pozdě zjistil, že byl okraden. Rozespalý za zlodějkou vyběhl na ulici, ale ta s kořistí obratně zmizela v brněnských ulicích,“ sdělil Vala.

Policie případ vyšetřuje jako krádež a pátrá po podezřelé ženě.

Reklama

Výběr článků

Načítám