Hlavní obsah

Muže v Mostě štval hluk od sousedů, tak vzal do rukou pušku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Jako pokus o těžké ublížení na zdraví s hrozbou až desetiletého vězení vyšetřují kriminalisté střelbu na sídlišti v Mostě. Ozbrojený muž tam měl z bytu útočit směrem na protější dům, kde trefil oběť na lodžii. Obviněný podle vyšetřovatelů střílel proto, že už měl plné zuby hluku a nepořádku v okolí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal již začátkem června, vyšetřování se ale podařilo uzavřít teprve nedávno, protože stopy na místě činu zprvu přinesly více otázek než odpovědí.

Policisté zasahovali ve večerních hodinách na mosteckém sídlišti Výsluní, kam je přivolali svědci kvůli střelnému poranění muže na lodžii jednoho z bytů.

„Postřelený se tam před příjezdem hlídky už nenacházel, protože ho spolubydlící převezli do nemocnice. Policistům bylo při ohledání místa činu divné, že se v bytové jednotce a okolí nenachází žádná nábojnice,” informoval ve středu o případu mluvčí policie Václav Krieger.

Následující vyšetřování ukázalo, že projektil vyletěl z protilehlého domu. Experti z oboru balistiky pak svými závěry ukázali na 34letého muže, který ze zmíněného místa podle nich střílel ze vzduchové zbraně.

Mladík střílel z balkonu v Ostravě, airsoftovou zbraní trefil auto policie

Krimi

Kriminalisté podezřelého v polovině července zadrželi a provedli u něj domovní prohlídky, při kterých našli hned několik zbraní i střelivo a další příslušenství ke zbraním.

„Podle protokolu byl důvodem střelby opakovaný hluk, nepořádek a pokřikování na kolemjdoucí. Muž chtěl zřejmě vzít zákon do svých rukou a diabolka skončila v těle cizince,” upřesnil mluvčí s tím, že muž čelí obvinění z pokusu o těžké ublížení na zdraví, za což mu hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám