Hlavní obsah

Řidiče na útěku před policií na Prostějovsku zastavily až prostřelené pneumatiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konice

Řidiče terénního auta značky Suzuki bez registrační značky v úterý pronásledovali policisté na Prostějovsku. Muž ujížděl dál, i když policisté několikrát varovně vystřelili. Vozidlu po zhruba šestikilometrové honičce nakonec prostřelili pneumatiky.

Foto: Policie ČR

Policie pronásledovala řidiče na Prostějovsku

Článek

O incidentu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Miluše Zajícová. Hlídka si všimla podezřelého auta v obci Konice. Auto podle mluvčí na první pohled nesplňovalo podmínky pro bezpečnou jízdu.

„Chyběly mu registrační značky a mělo poškozené čelní sklo. Hlídka se rozhodla vozidlo zkontrolovat. Na signál k zastavení však řidič nereagoval a snažil se ujet,” uvedla mluvčí.

Při pronásledování policisté použili zbraň a několikrát varovně vystřelili, muže tím ale k zastavení nepřiměli. Na to nakonec došlo mezi obcemi Pěnčín a Čechy pod Kosířem, kde vozidlu prostřelili pneumatiky, po čemž bylo nepojízdné.

Nezvyklá honička v Praze, muže na útěku ve Vltavě chytali policisté na šlapadle

Krimi

„Výzvu k opuštění vozidla řidič ignoroval, proto jeden z policistů zakročil, vytáhl ho ven a nasadil mu pouta,” zmínila Zajícová.

Kontrola ukázala, že se jednalo o 28letého muže bez řidičáku. Alkohol nenadýchal, měl ale pozitivní test na jiné návykové látky. O jaké drogy se jednalo, policie neupřesnila.

„Událost šetříme pro podezření z několika přestupků proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám