Hlavní obsah

Mladík střílel z balkonu v Ostravě, airsoftovou zbraní trefil auto policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zábavu za hranicí zákona, za kterou mu hrozí až šestileté vězení, si pro trávení pondělního večera vybral 25letý muž v Ostravě-Porubě, který z balkonu střílel do okolí z airsoftové pušky. Jedná se sice o plynovou zbraň, ale je snadno zaměnitelná se skutečnou střelnou zbraní. Incident se obešel bez zranění, mladík ale poškodil auto policejní hlídky.

Foto: Policie ČR

Na mladíka, který v Ostravě střílel z balkonu z airsoftové zbraně, upozornili svědci.

Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Eva Michalíková. Svědci v pondělí večer volali na tísňovou linku, že vidí člověka střílejícího z dlouhé černé zbraně.

Policejní hlídky na dané adrese našly na balkoně bytového domu muže se zbraní a okolí bylo podle mluvčí poměrně frekventované, snažily se tedy zaujmout pozici, aby případně rychle zasáhly.

„Během vystupování z auta však měl muž po policistech vystřelit, kdy zasáhl služební vozidlo. Během okamžiku na místo přijely posilující hlídky a společně zakročily. Netrvalo dlouho a podezřelý měl pouta na rukou. Následně dobrovolně vydal i schovanou zbraň, se kterou měl střílet,” uvedla Michalíková.

Ukázalo se, že se jednalo o airsoftovou zbraň. Je to sice plynová zbraň, od skutečné je ale z dálky k nerozeznání.

Výrostci stříleli v Praze po autech, strážníkům chtěli utéct

Krimi

Zadržený mladík nadýchal téměř dvě promile alkoholu. Incident se obešel bez zranění.

Kriminalisté střelce, který dosud neměl záznam v rejstříku trestů, obvinili z násilí proti úřední osobě a z výtržnictví, za což mu hrozí až šestileté vězení.

„Lidé si mnohdy neuvědomují vážnost situace, kdy plynová či airsoftová zbraň je lehce zaměnitelná se skutečnou střelnou zbraní. Ve chvíli, kdy policisté přijmou oznámení o možném střelci, vždy k tomuto přistupují, jako by se jednalo o nebezpečného pachatele se střelnou zbraní,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Neznámý útočník střílel v Kladně na děti

Kladenská policie vyšetřuje případ dětí zasažených střelami ze vzduchovky nebo airsoftové pistole. K incidentu došlo v úterý v parku Trilobit. Dva chlapci měli...

Výběr článků

Načítám