Hlavní obsah

Muž zaútočil na Jičínsku na manželku. Syn ji bránil

Jičín

Dramaticky skončily dlouhodobé spory v jedné rodině na Jičínsku. Místo poklidné neděle tam vygradoval konflikt, při němž pětapadesátiletý muž napadl zřejmě nožem svého syna (22) a manželku (48). Střet ukončili až přivolaní policisté, kteří jej nyní vyšetřují jako pokus o dvojnásobnou vraždu.

Foto: Policie ČR

Místo činu na Jičínsku.

Článek

„Krátce před 16. hodinou jsme byli po oznámení o napadení dvou osob přivoláni do jednoho z rodinných domů na Jičínsku,“ potvrdila policejní mluvčí Eliška Majerová.

Dívku v Jirkově pobodal kvůli vztahu, tvrdí policie. Mladíka obvinili z pokusu o vraždu

Krimi

„Podle dosavadních informací se mělo jednat o dlouhodobé spory v rodině. Muž svým příbuzným opakovaně vyhrožoval a vyvolával v nich obavu o život. Nakonec spory zřejmě vyvrcholily útokem na manželku. Syn ve snaze ochránit svoji matku se měl pokusit svého otce fyzicky zastavit, následkem čehož mělo dojít k další potyčce, při které se měl podezřelý zranit,“ pokračovala Majerová.

Žena byla ve vážném stavu transportována letecky do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Podezřelý muž ihned po incidentu z místa činu odjel. Policisté však muže do hodiny vypátrali a se zraněním ho převezli do nemocnice na vyšetření.

„Vzhledem k tomu, že je vyšetřování na samotném počátku, není možné v tuto chvíli sdělit více informací,“ dodala mluvčí Majerová s tím, že policisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření z pokusu o vraždu a nebezpečné vyhrožování, kterého se měl dopustit podezřelý muž. Nyní mu hrozí 15 až 20 let vězení, nebo dokonce výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám