Hlavní obsah

Muž ujížděl policii na Příbramsku rychlostí až 100 km/h. Z auta byl vytažen násilím

Příbram

Nehodou skončilo pronásledování šoféra na Příbramsku. Muž ani po ní nechtěl opustit své vozidlo, a proto ho policisté museli dostat ven násilím. Řidič má zákaz řízení a přiznal se k užití pervitinu.

Muže vytáhli z auta násilímVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka chtěla muže zkontrolovat v ulici Příbramská v Sedlčanech, řidič však začal ujíždět. Projel několik ulic a louku, než havaroval na kruhovém objezdu. Místy ujížděl rychlostí až 100 km/h.

„Ale ani poté se nehodlal jen tak lehce vzdát. Policisté jej pod pohrůžkou zbraně a za použití donucovacích prostředků tahali ven zpoza volantu, zatímco muž se snažil zařadit zpátečku a couvat,“ vysvětlila mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Kradené BMW zastavil na Karvinsku policejní pás, jeho řidiče pak pistole

Krimi

Policisté pak zjistili, že muž má zákaz řízení do července 2023, u sebe měl pervitin a také se přiznal, že den předtím si dal dávku. Test na drogy ale odmítl, dechová zkouška byla negativní.

Muži policisté sdělili podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z nedovoleného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí mu až pět let ve vězení.

Foto: Policie ČR

Policisté vytáhli řidiče násilím

Reklama

Výběr článků

Načítám