Hlavní obsah

Muž pod vlivem pervitinu zabil sekáčkem domácího, soud mu potvrdil 18 let

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Osmnáct let ve věznici se zvýšenou ostrahou si definitivně odpyká narkoman Pavel Šesták (30) za to, že loni v únoru v rodinném domku v Bedihošti na Prostějovsku, kde bydlel v podnájmu se svou přítelkyní Michalou, osmnácti ranami do hlavy sekáčkem na maso zabil majitele domu. Rozhodl o tom v úterý Vrchní soud v Olomouci, když potvrdil trest, který vrahovi uložil loni v říjnu Krajský soud v Brně.

BEZ KOMENTÁŘE: Soud s Pavlem ŠestákemVideo: Petr Marek, Právo

 
Článek

Obžalovaný u vrchního soudu požadoval nižší trest. Tvrdil, že vraždu neplánoval. Prý mu ruply nervy a udělal to. „Vraždil s rozmyslem, a zvláště surovým způsobem. Proto jsme jeho odvolání zamítli jako nedůvodné,“ vysvětlil verdikt soudce Petr Andrés.

Žena na Olomoucku bodla po hádce manžela nožem, pak zavolala policii

Krimi

Hrůzná událost se odehrála 1. února. Pervitinem a alkoholem omámený obžalovaný vzal v kuchyni sekáček na maso a srazil devětašedesátiletého poškozeného na zem. Muž utekl do vedlejšího pokoje, kde volal o pomoc. Obžalovaný mu sekáčkem zasadil 18 sečných ran do hlavy a devětkrát ho sekl do levé ruky, kterou mu téměř amputoval v zápěstí.

Svého otce v kotelně ubodal, soud mu potvrdil 10 let

Krimi

Těžce zraněný důchodce utrpěl rozsáhlá devastující zranění obličeje, lebky a mozku. Po třech týdnech v nemocnici zemřel. Šesták, který byl v minulosti již několikrát odsouzen, nikoliv však za násilnou trestnou činnost, se k vraždě přiznal. U soudu se ale hájil tím, že ho poslala vraždit jeho přítelkyně. Vadilo mu prý, jak se poškozený k dívce choval. Senior s ní podle něj chtěl údajně točit porno.

Soudy však došly k závěru, že motivem jeho útoku byla pravděpodobně pomstychtivost. Domácí Šestáka totiž vyzval, aby se z domu s partnerkou odstěhovali. Byly s nimi problémy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám