Hlavní obsah

Motorkáři vletěla pod helmu vosa. Při nárazu mu svodidlo amputovalo nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Dvaačtyřicetiletý motorkář přišel minulý týden o nohu při nehodě na Českolipsku. Vyděsila ho vosa, která mu vlétla pod helmu.

Foto: Policie ČR

Havarovaná motorka

Článek

Motorkář jel minulý pátek na stroji Ducati Multistrada 1000 DS po silnici z obce Lesná na Horní Světlou, když mu v zatáčce vletěla pod helmu vosa.

„Muž za řídítky motocyklu následně ztratil kontrolu nad řízením a najel do svodidel tak nešťastně, že mu náraz do pevné překážky amputoval nohu nad kotníkem,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Na pomoc mu přiletěl vrtulník záchranné služby, který ho převezl do liberecké nemocnice.

Na Českokrumlovsku zemřel motorkář. Našli ho až nad ránem

Krimi

Policie v této souvislosti oslovila odborníka, aby motorkářům poradil, jak se v takových situacích zachovat. „Ve vztahu k tomuto případu jim doporučujeme používat integrovanou motocyklistickou přilbu s ochranou brady a bez ohledu na počasí by ji měli mít během jízdy uzavřenou. Jízda s otevřenou helmou anebo s integrální helmou, u které si kvůli letnímu horku vyklopí plexisklo a chrání si oči jen brýlemi, významně riziko kontaktu s letícím hmyzem zvyšuje,“ vysvětlil Jiří Novotný z Týmu silniční bezpečnosti.

Pokud motorkáři hmyz do přilby vletí, řidič se má pokusit co nejdříve bezpečně zastavit. Důležité je také používání kvalitních bot, které dosahují do poloviny lýtek.

Reklama

Výběr článků

Načítám