Hlavní obsah

Mladíci přepadli rodinu nevidomých, za hodinu byli v cele

Právo, Aleš Honus
Bruntál

Dva výrostci ve věku 16 a 17 let přepadli v rodinném domku na Bruntálsku slepou ženu a jejího téměř nevidomého syna. Díky duchapřítomnosti přepadeného syna, který zavolal pomoc, však velmi rychle skončili v rukou policie. O případu informovala ve středu mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

K loupeži se přitom dva mladíci připravovali podle vlastních slov tři týdny a své oběti si vyhlédli právě pro jejich bezbrannost. „Věděli, že jsou tělesně postižení a nejsou schopni se účinně bránit,“ řekla Tušková.

V pondělí dvojice zazvonila u domku. „Po otevření dveří udeřil jeden z pachatelů slabozrakého muže do obličeje,“ řekla Tušková. Oba výrostci pak vnikli do domu, kde se násilím pokoušeli spoutat lepicí páskou matku i syna a požadovali po nich vydání peněz. Díky aktivnímu odporu přepadených se jim to ale dlouho nedařilo.

„Chvilkové nepozornosti pachatelů využil slabozraký muž, kterému se podařilo utéct na zahradu domu, kde začal volat o pomoc. Toho se pachatelé zalekli a okamžitě z místa činu utekli,“ dodala Tušková.

Policisté ihned vyhlásili po obou pachatelích pátrání, do kterého se zapojilo několik desítek policistů z celého okresu. „Policisté uzavřeli okolí místa činu a následně oba pachatele vypátrali. Ti se pokoušeli o útěk, ale policisté je ihned zadrželi. Ke svému činu se pak přiznali,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám