Hlavní obsah

Matka dusila dcerku až do bezvědomí, tvrdí žalobce a žádá pětiletý trest

Pět let vězení a ochranné psychiatrické léčení požaduje pro 22letou ženu z jižního Plzeňska státní zástupce za to, že týrala svou malou dceru, kterou podle něj opakovaně dusila. V jednom případě dívka dokonce přestala dýchat a k fatálnímu následku nedošlo jen díky pohotové reakci zdravotníků. Případ by měl na sklonku ledna začít projednávat Krajský soud v Plzni.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Obžalovaná měla v průběhu roku 2020 ve svém bytě a na dětské klinice Fakultní nemocnice v Plzni nejméně v šesti případech své nezletilé dceři zakrývat rukou či jiným předmětem ústa a nos a úmyslně jí znemožnit dýchání. Tímto jednáním u poškozené vyvolala stres, následné křečovité stavy a poruchy dýchání,“ uvedla mluvčí krajského soudu Jana Durná.

Koupil si dítě, pak ho měl trýznit a trápit hlady

Krimi

Upřesnila také, že v jednom případě obžalovaná dceru na nemocničním pokoji dusila tak dlouho, že dívka vlivem špatného okysličování mozku přestala dýchat.

„K závažnější zdravotní újmě nedošlo jen díky včasné lékařské pomoci,“ dodala Durná.

Státní zástupce ženu obžaloval ze zločinu pokusu těžkého ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby. Za to jí hrozí až 12 let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám