Hlavní obsah

Lupička s respirátorem přepadla potraviny, druhá prodavačka v klidu vytírala

Právo, Michael Polák
Nové Město pod Smrkem

Kriminalisté z Liberecka pátrají po ženě, která v úterý 14. dubna přepadla prodejnu potravin v Novém Městě pod Smrkem. S respirátorem na obličeji a pistolí v ruce donutila pokladní, aby jí vydala tržbu. Druhá z prodavaček nerušeně pokračovala v úklidu. K loupeži došlo v prodejně ve Frýdlantské ulici zhruba deset minut před sedmou večerní.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie pátrá po ženě, která přepadla obchod s pistolí v ruceVideo: Policie ČR

 
Článek

V té době se v obchodě nacházely už pouze dvě zaměstnankyně, které prodejnu pro veřejnost uzavřely a zákazníky už nepouštěly. „Pachatelka nejprve pistoli namířila na prodavačku, která se věnovala úklidu, a kolem ní prošla k pokladně. Před pokladní ještě demonstrativně pistoli natáhla a pak si s namířenou zbraní řekla o hotovost a stravenky,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Pokladní vše v obavě o život svůj i své kolegyně vydala. Lup si pachatelka odnesla v černém batohu, který měla s sebou. Při loupeži naštěstí nikomu neublížila i díky tomu, že jí zaměstnankyně prodejny nekladly odpor.

Bez přízvuku, s plandavým oblečením

Kriminalisté po lupičce nyní intenzivně pátrají a obrátili se i na veřejnost. „Jedná se pravděpodobně o mladší ženu, vysokou přibližně 160 cm, střední postavy se silnějšími boky a výraznějším pozadím. Má světlejší vlasy délky mikáda, které si v době loupeže stáhla pod tmavou kšiltovku. Na obličeji měla nasazený respirátor,“ popsaly ženu přepadené prodavačky.

Foto: Policie ČR

Policie pátrá po ženě, která přepadla obchod.

Na sobě měla hledaná žena tmavou mikinu s kapucí, tmavé kapsáčové kalhoty a na nohou tmavé boty. Mikina i kalhoty na ní trochu plandaly a byly zjevně o několik konfekčních velikostí větší, než její postava vyžaduje.

Podle kriminalistů se žena pohybovala specifickou chůzí, pro niž je charakteristické kolíbání ze strany na stranu a která připomíná kachní chůzi. Mluvila čistou češtinou bez cizího akcentu.

„Pokud poznáváte ženu na videozáznamu a přiložených fotografiích, kontaktujte prosím okamžitě naši bezplatnou linku 158 nebo kteroukoliv služebnu Policie České republiky. Ženu se nepokoušejte zadržet, protože u sebe může stále mít střelnou zbraň,“ vyzvali policisté veřejnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám