Hlavní obsah

Lupiče zajímaly jen bankovky. Policie ukázala přepadení banky v Mladé Boleslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Policie v úterý zveřejnila videozáznam z pondělního přepadení banky v Mladé Boleslavi. Na pobočce se objevil maskovaný muž v pláštěnce, který hrozil ženě na přepážce zbraní. Částku, se kterou zmizel neznámo kam, policie neupřesnila, kriminalisté nicméně hovořili o vyšším obnosu. Policie kromě muže rovněž hledá ženu v bílém kabátě, se kterou se měl lupič na útěku srazit u domu.

Přepadení banky v Mladé Boleslavi Video: Policie ČR

 
Článek

Lupič přišel na pobočku banky v mladoboleslavské Máchově ulici v pondělí kolem 17:30. Jak ukazují videozáznamy z bezpečnostních kamer, které nyní policie kvůli dosud neúspěšnému pátrání zveřejnila, muž si to zamířil rovnou k přepážce, kde mířil na pracovnici banky krátkou střelnou zbraní.

Když mu žena ukázala zásobník s kovovými mincemi, podle všeho se o něj nezajímal a chtěl bankovky. Ty mu vzápětí pracovnice vydala z počítačky na peníze.

Milionové přepadení v centru Prahy, lupiči po sobě nechali skútry a koloběžku

Krimi

„Mluvil hlubším hlasem a plynně česky. Je asi 180 cm vysoký, štíhlé postavy ve věku 30–40 let. Na hlavě měl nataženou kuklu, oblečenou měl šedivou pláštěnku, černé kalhoty, černé boty a rukavice. Po vydání vyššího obnosu peněz z místa utekl a naštěstí nikoho nezranil,” informovala v úterý o případu mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Po podezřelém pátrala řada policejních hlídek včetně psovoda se služebním zvířetem, dosud se ale dotyčného nepodařilo najít.

Případ policie vyšetřuje jako loupež, za kterou pachateli v případě soudu může hrozit až deset let vězení.

Lupiče s chůzí tučňáka by mohlo prozradit tetování na tváři

Krimi

„Prosíme všechny občany, kteří muže na záznamu poznávají a mohli by pomoci s jeho ztotožněním, aby veškeré informace k jeho osobě sdělili na linku tísňového volání 158. V žádném případě se ho nesnažte sami zadržet, protože může být ozbrojen, a informujte policisty,” zmínila mluvčí.

Podle poznatků policie muž po útěku z banky zamířil do ulice Krátká, kde se u čísla popisného 903 málem srazil s ženou v bílém kabátě.

Foto: Policie ČR

Přepadení banky v Mladé Boleslavi

„Její svědectví by nám mohlo pomoci, proto žádáme tuto ženu, aby se policistům ozvala a poskytla jim případné informace. Dále žádáme všechny řidiče, kteří mají ve svých vozidlech nainstalované kamery a v uvedenou dobu projížděli ulicemi Máchova, Havlíčkova, U Stadionu, Jiráskova, Galetova a Třídou Václava Klementa, aby tyto záznamy policistům poskytli a taktéž je kontaktovali na linku 158,” dodala mluvčí policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám