Hlavní obsah

Lotyš se vrhl na prodavačku a bodl ji do krku, soud mu potvrdil 17 let vězení

– Praha

Pražský vrchní soud ve středu potvrdil 17 let vězení pro dvaadvacetiletého Jurijse Vasiljevse z Lotyšska za pokus o brutální vraždu čerpadlářky v České Skalici na Náchodsku. Muž benzinovou stanici přepadl v polovině letošního února, kdy čerpadlářku pobodal nožem. Z pokladny pak ukradl necelých 10 tisíc korun. Rozsudek je pravomocný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Odvolací soud podle mluvčího soudu Jana Fořta potvrdil původní rozsudek Krajského soudu v Hradci Králové. Obžalovanému ale uložil, že si trest odpyká v přísnějším typu věznice, než bylo v původním rozsudku.

Obžalovaný se k činu přiznal před krajským soudem. Vypověděl, že kvůli krádeži peněz byl propuštěn ze skalického masokombinátu, musel opustit ubytovnu a byl bez peněz. Hodlal si je opatřit přepadením čerpací stanice.

Přišel s vybraným zbožím k pultu a čerpadlářku bez varování nožem s patnácticentimetrovou čepelí bodl do krku. Žena se však bránila, takže ji povalil a zasadil další rány nožem. Těžce zraněná žena si po odchodu útočníka sama zavolala pomoc. Detektivové podezřelého cizince zadrželi necelých deset hodin po činu.

Reklama

Výběr článků

Načítám