Hlavní obsah

Lidé skákající do kolejiště paralyzovali metro, nejely dvě linky

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Lidé spadlí do kolejiště zastavili v úterý odpoledne hned dvě linky pražského metra na lince A a C. Před čtvrtou hodinou již byly obě linky plně zprovozněny. V obou případech se jedná o sebevraždu.

BEZ KOMENTÁŘE: Osoba pod soupravou metra ve stanici FlorencVideo: HZS hl.m. Prahy

 
Článek

Muž skočil do kolejiště metra C ve stanici Florenc před půl třetí odpoledne. „Hasiči zasahovali ve stanici metra Florenc u střetu osoby se soupravou metra,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka. V 15:15 byl provoz obnoven.

Vzápětí Kavka informoval, že hasiči vyjeli také na pomoc do stanice metra Bořislavka, kde rovněž spadl člověk do kolejiště. Kvůli tomu stál provoz v části linky A, obnoven byl před čtvrtou odpoledne.

BEZ KOMENTÁŘE: Uzavřená stanice FlorencVideo: Jitka Barešová, Novinky

Policie vyšetřuje oba případy. „V obou případech se jednalo o sebevraždy. V případě stanice Florenc skončil pod metro muž, ročník narození 1981, který utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Ve stanici Bořislavka skočila pod metro žena,“ řekl mluvčí policie Jan Daněk.

„Do kolejiště spadla žena (57 let). Přestože zdravotníci bojovali o její život několik desítek minut, žena zraněním bohužel podlehla,” uvedli později záchranáři.

Foto: Pro Novinky Nikola Svobodová

Hasiči u stanice Florenc.

„Během 15 minut dva případy pádu osob pod soupravu metra nepamatují ani ti nejzkušenější a nejdéle sloužící hasiči,” okomentovat situaci Kavka.

Dopravní podnik nasadil náhradní autobusovou dopravu. „Na lince C jsme nasadili 34 autobusů, na lince A asi 10 autobusů,“ řekla Novinkám mluvčí dopravní podniku Aneta Řehková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám