Hlavní obsah

Policie našla ztracené letadlo na Klatovsku, posádka zemřela

Novinky, kub, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žinkovy
Aktualizováno

Policie po několika hodinách našla zřícené letadlo na Klatovsku. Dvoučlenná posádka byla nalezena mrtvá. Příčiny pádu jsou předmětem vyšetřování.

Policie našla ztracené letadlo na Klatovsku, posádka zemřelaVideo: Ivan Blažek, Právo

 
Článek

„Před devátou hodinou ráno jsme u obce Petrovice u Měčína nalezli letadlo a dvě těla bez známek života. Příčinu nehody budeme zjišťovat ve spolupráci s odbornými znalci a pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod,” uvedla policie dopoledne na Twitteru.

„Letadlo bylo nalezeno v lesním porostu. Zemřela osmatřicetiletá žena a čtyřiašedesátiletý muž,” potvrdila Novinkám mluvčí policie Martina Korandová.

Podle informací redakce vzlétlo letadlo značky Piper ve čtvrtek kolem sedmé hodiny večer z letiště v pražských Letňanech a mělo pravděpodobně namířeno do Klatov.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo havárie letadla na Klatovsku Video: Ivan Blažek, Právo

Policie pátrala po letadle od noci na pátek na jihu Plzeňska. Naposledy se posádka ozvala ve čtvrtek v půl deváté večer nouzovým signálem. Do pátrací akce se zapojil i vojenský vrtulník.

„Od nočních hodin probíhá v okolí Žinkov na jihu Plzeňska rozsáhlá pátrací akce po letadle a dvoučlenné osádce dle nouzového GPS signálu,” napsala ráno policie.

Podle informací Novinek byl poslední signál v oblasti kolem Žinkovského rybníka.

Reklama

Výběr článků

Načítám