Hlavní obsah

Kvůli otravě mladé ženy metanolem obvinila policie restauratéra z Kladenska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Kvůli případu z minulého týdne, kdy se alkoholem otrávila mladá žena, obvinila policie v rámci metanolové kauzy 38letého majitele dvou restaurací z Kladenska. Za ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti mu hrozí až dva roky vězení. V sobotu o tom informovala mluvčí policejního prezidia Štěpánka Zatloukalová.

Foto: Policie ČR

V českých domácnostech a firmách zůstává nebezpečný alkohol, policisté varují před dopíjením starých zásob.

Článek

Trestní stíhání je vedeno na svobodě, protože soud nesouhlasil s uvalením vazby.  Třiatřicetiletou ženu přijali 28. března v nemocnici ve Slaném na Kladensku. Později byla převezena do pražské Všeobecné fakultní nemocnice, odkud se po zlepšení stavu vrátila zpět do slánského zařízení. Podle dřívějšího vyjádření lékařů by otravu měla přežít bez vážnějších následků. [celá zpráva]

Policie podle Zatloukalové získala informace, kde žena alkohol vypila, a restauraci zkontrolovala. Zároveň provedla kontrolu i v druhé provozovně v Kladně, kterou vlastní stejný majitel. "Na základě závěrů kontrol, které provedli hygienici ve spolupráci s celní správou, byla jedna z provozoven uzavřena," dodala Zatloukalová.

Podezřelý alkohol nyní musí projít rozbory, které potvrdí nebo vyloučí přítomnost metanolu. Nekvalitní alkohol podle Zatloukalové s největší pravděpodobností pochází ze starých zásob.

Poslední obětí otráveného alkoholu je pravděpodobně 56letá žena z Karvinska. Přesnou příčinu smrti však má prokázat až pitva. [celá zpráva]

Policie stále nabádá k opatrnosti

Od loňského podzimu zemřely v ČR po vypití nekvalitního a většinou zřejmě nelegálně vyrobeného alkoholu více než čtyři desítky lidí. Poškozených, kteří požili otrávený alkohol, je přes 120. Policie v případu stíhá přibližně sedm desítek lidí. Většina z nich byla obviněna z ohrožování zdraví závadnými potravinami. Někteří ale i z obecného ohrožení.

Letošní otravy metanolem už bude policie vyšetřovat zvlášť mimo hlavní část kauzy. Policie stále varuje, aby lidé při konzumaci alkoholu byli opatrní. Vyhnout by se měli například dopíjení starých zásob.

Reklama

Výběr článků

Načítám