Hlavní obsah

Komando zatklo litvínovického vraha se synem v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Díky pozornosti obyvatel pražského Žižkova policie dopadla ve čtvrtek Ladislava Pacovského, který má zřejmě na svědomí smrt tří sousedů v Litvínovicích na Českobudějovicku. Zásahové komando jej i se synem zadrželo v zahradní restauraci na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Foto: Stanislava Dvořáková

Dle antického vzoru nejvyšší pocta pro olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého.

Článek

"Byli zatčeni na rozhraní náměstí a ulice Lucemburská. Starší muž byl ozbrojen, policisté pistoli a zásobník s náboji zajistili. V průběhu zákroku nebyl nikdo zraněn," uvedla mluvčí pražské policie Eva Brožová.

Podezřelý z trojnásobné vraždy i jeho jednadvacetiletý syn byli převezeni na obvodní ředitelství. Zřejmě budou umístěni do cely, kde počkají na rozhodnutí soudu o jejich vzetí do vazby, dodala odpoledne Brožová.

Informaci o dopadení prchajícího střelce se synem dnes v průběhu jednání Sněmovny oznámil poslancům ministr vnitra Stanislav Gross. [celá zpráva]

Policisté popsali poslancům vyšetřování v Litvínovicích
22. července 2003
16:00- na tísňovou linku volá žena, že v obci Litvínovice střílejí dva muži a tři lidé leží mrtví na ulici. Neuvádí ale místo činu. V telefonu jsou slyšet hlasy křičící, že pachatelé nasedají do auta a ujíždí
16:07- na místo přijíždí první policejní hlídka a hlásí, že místo je zajištěno. Oznamuje, že pachatelé odjeli vozem Fiat Uno. Tato informace je okamžitě předána všem hlídkám v kraji a cizinecké policii.
16:23 - 16:46- jsou informováni lidé, aby si dali pozor, kdyby se pachatel objevil
17:00- zásahová jednotka provádí zákrok v opuštěném domě, kde se mohl skrývat druhý pachatel a kde bylo podezření z nalezení výbušnin. Dům byl ale prázdný.
po 18. hod.- informují kolegy z Dolních Rakous

Obyvatelé Litvínovic se radují

Zpráva se v Litvínovicích bleskově roznesla. Obyvatelé neskrývali, že jim spadl kámen ze srdce.

"Ani vám nemohu popsat, jakou mám radost. Měli jsme všichni strach, teď se snad všechno uklidní. Snad je zase nepustí a dostanou pořádný trest," svěřila se Anna Bártíková.

"Snad už bude v obci konečně klid a budeme se spolu bavit o jiných věcech než vrahu Pacovském. Doufám, že dostane aspoň patnáct let," přidal se další ze starousedlíků, který nechtěl sdělit své jméno.

Dvojici hledala rakouská policie

Policie Pacovského, který emigroval do Rakouska a po roce 1990 se vrátil do Litvínovic, podezřívá z toho, že v úterý kvůli osobním sporům zastřelil tři muže z jedné rodiny. Na místě zemřely oběti ve věku 31 a 26 let. Při převozu do nemocnice svým zraněním podlehl i 52letý otec.

Po činu Pacovský nasedl do osobního vozu a i se svým synem Johnem, který se podle některých svědků střelby také účastnil, začali prchat. Policie po dvojici marně pátrala dva dny. Zalarmovala celníky na přechodech s Rakouskem, protože se domnívala, že by se Pacovský pokusil dostat do svého druhého vídeňského bytu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám