Hlavní obsah

Kamion dostal na zasněžené silnici smyk a zůstal viset z mostu

– Prachatice
Právo, Pavel Orholz

Kamion uvázlý na mostě vyprošťovali v úterý večer hasiči na Prachaticku. Vozidlo dostalo na zasněžené silnici smyk a jeho část trčela z mostu. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Foto: Policie ČR

Kamion uvázl na mostě na Prachaticku.

Článek

Nehoda se stala na silnici I/4 za Vimperkem směrem do Strážného kolem šesté hodiny večer.

„Z nehody je podezřelý řidič nákladního vozidla značky Mercedes s návěsem, který nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla svým schopnostem a zejména povětrnostním podmínkám, následkem čehož dostal na zasněžené komunikaci v zatáčce smyk, přejel do protisměru a levou přední částí narazil do silničních svodidel a kovového zábradlí mostu, na kterém uvázl,“ popsala Právu nehodu mluvčí prachatické policie Martina Joklová.

Kamion se za Prahou převrátil na bok a zatarasil silnici

Krimi

Upozornila, že při nehodě vznikla škoda za asi 300 tisíc korun na návěsu a čtyřicet tisíc na svodidlech a zábradlí mostu. Vozovka byla uzavřená až do půl jedenácté v noci.

Silničáři zaspali?

Kamiony měly však problémy kvůli sněžení a ledovce i v dalších částech kraje. Zlobil se například řidič Richard Kostlivý, který jezdil v noci na středu na Strakonicku, Písecku a Českokrumlovsku. „Je to tady samý led a sníh. Myslím, že silničáři vyloženě zaspali. Není to ani posypané a nepotkal jsem ani jedno jejich auto. Nejhorší to bylo na Písecku a Strakonicku. Ať jezdí všichni opatrně,“ hlásil před druhou hodinou v noci Kostlivý.

Foto: Policie ČR

Kamion uvázl na mostě na Prachaticku.

Policisté vyjížděli k celé řadě nehod, z nichž nejdramatičtější byla právě na Písecku. „Mezi dvěma mosty v úseku Zvíkovské Podhradí a Milevsko se čelně srazily dva osobní vozy. Hasiči museli jednoho pasažéra vystřihávat z plechů. Je tam jedno těžké a jedno lehké zranění,“ uvedl před desátou hodinou dopoledne mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

Upozornil, že výjezdů byly ve středu desítky a často se jednalo o ťuknutí na sněhu a ledu.

Reklama

Výběr článků

Načítám