Hlavní obsah

Hlídač přiznal, že ve službě přidával kolegyni do kávy uspávadlo. Pak se na ní ukájel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Bývalý zaměstnanec bezpečnostní služby Luboš Vočadlo v pondělí před plzeňským okresním soudem přiznal, že své kolegyni během služby přidával do kávy uspávadlo a pak se na ní sexuálně ukájel. Obžalovanému hrozí až desetileté vězení. Muže soud již v minulosti za podobné jednání potrestal.

Muž obviněný ze znásilnění u souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Jsem vinen,“ prohlásil 58letý muž, kterého státní zástupkyně viní z pokusu znásilnění.

Podle obžaloby mělo k sexuálním atakům docházet opakovaně od dubna do srpna loňského roku. „Obviněný v kanceláři budovy soukromé bezpečnostní služby přidával poškozené nejprve do jídla, a pak opakovaně do pití omamnou látku. Poté, co žena usnula, pokoušel se ji vysvléci z kalhot a osahával ji na prsou a na pochvě,“ popsala žalobkyně.

Hlídač přidával kolegyni do kávy uspávadlo. Pak se na ní měl ukájet

Krimi

Žena podle svých slov neměla zpočátku vůbec tušení, že za jejím spánkem stojí právě kolega. „Vždy se ke mně choval slušně. Několikrát mi řekl, že se mu líbím, ale nečinil mi žádné návrhy,“ uvedla žena.

Uspávadlo v poháru

Poprvé jí měl muž přimíchat uspávadlo do ovocného poháru, který sám připravil. „Bylo to loni na jaře během společné služby. Udělal pro oba jahody se šlehačkou a ananasem. Snědla jsem celý pohár, i když byl na dně hořký. Přičítala jsem to chuti ananasu. Během chvilky jsem byla strašně unavená, chtělo se mi hrozně spát a přestala jsem úplně koordinovat pohyby,“ popisovala strážná situaci.

„Kolega mi pomohl dojít do vedlejší místnosti, kde jsem okamžitě usnula. Když jsem se probrala, ležela jsem na boku a on těsně za mnou. Měla jsem rozepnuté kalhoty a cítila jeho prsty pod kalhotkami. Tak jsem mu ruku odstrčila a řekla, aby toho nechal,“ popisovala žena další sled událostí.

Chtěl mě doma znásilnit, utekl před manželem, popsala pražským policistům žena

Krimi

Stejný scénář se pak odehrával při dalších službách po vypití kávy s uspávadlem. „Pokaždé, jakmile jsem se probudila, sahal mi na prsa, hrozně u toho funěl a dělal kopulační pohyby. Když jsem ho odstrčila a řekla, ať vypadne, tak to udělal. Také jsem se ho zeptala, co to má znamenat. Na to mi odpověděl, že mi přeci říkal, že se mu líbím,“ vypověděla dále žena.

Postupně u ní sílilo podezření, že jí kolega dává něco do kávy. „Měla jsem takový zvyk, že jsem si uvařila kávu, trochu se napila a pak jela zkontroloval objekty. Když jsem se vrátila, tak jsem dopila ten zbytek. Loni v prosinci jsem ale předstírala, že jsem kávu dopila, ale ve skutečnosti jsem ji přelila do skleničky. Na dně hrnku zůstala malá bílá zrníčka. Tak jsem na kolegu udeřila, že mám vzorek té kávy, a on se přiznal, že mi tam něco hodil, abychom byli veselí,“ pokračovala poškozená s tím, že následně vše oznámila na policii.

Policie obvinila muže ze znásilnění pěti dětí v pražském parku

Krimi

Státní zástupkyně Vočadla viní ještě z dalšího případu, kdy měl jinou kolegyni omámit v bytě a pokusit se ji znásilnit. To ale obžalovaný muž před soudem odmítl.

„Je pravda, že jsme se líbali a dotýkali se vzájemně na intimních partiích. Pak mi řekla, že má menstruaci, a já jsem s ní odmítl mít pohlavní styk. Udělala mi to rukou a já jsem potom odešel,“ prohlásil Vočadlo.

Foto: Právo

Muž obviněný ze znásilnění u soudu

Podle zjištění Práva byl obžalovaný za podobné jednání už v minulosti odsouzen. Před 12 lety připravil kávu s uspávadlem ženě, se kterou vedl přijímací pohovor kvůli práci. Když usnula, vykonal na ní soulož.

Soud bude pokračovat výslechy dalších svědků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám