Hlavní obsah

Hejtmanka: V Benešově se po povodních rabuje. Policie o ničem neví

Právo, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov nad Ploučnicí
Aktualizováno

Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová (ČSSD) ve středu upozornila na to, že obyvatelé Benešova nad Ploučnicí, kudy se v sobotu prohnala blesková povodeň, se potýkají s rabováním. Zdůraznila především krádeže majetku, který obyvatelé suší před domy. Mluvčí děčínské policie Ladislav Cvik ale řekl, že policie nemá z místa hlášený ani jeden podobný případ.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Podle informací, které mám od hasičů, se lidem ztrácejí věci, které nosí před vytopené domy, aby je usušili,“ prohlásila hejtmanka.

Hejtmanka proto požádala policii, aby ve městě posílila hlídky.

To policie už udělala. “Větší počet policistů byl umístěn do Benešova a Markvartic poté, co byl vyhlášen stav nebezpečí. Policisté procházejí mezi lidmi, nikdo jim ale nic nehlásil," řekl Novinkám mluvčí děčínské policie Ladislav Cvik. "Nezaznamenali jsme jediný majetkový delikt," dodal.

Apeloval na to, že pokud by se lidé s podobným případem setkali, ať to ihned policistům v obci oznámí.

Pátrání po zmizelé ženě stále bez úspěchu

V nedalekém Děčíně pátrá od rána policie po ženě z Benešova nad Ploučnicí, která je pohřešována od sobotní ničivé povodně. Policejní hlídka s psovodem kontroluje náhony Ploučnice a břehy Labe. 

Pokud se žena nenajde, budou policisté pokračovat v pátrání na Děčínsku i ve čtvrtek. “V případě, že by tělo nevyplavalo do pátku, pak budou do akce na Ploučnici nasazeni potápěči, kteří by prohledali jezy a tůně s hlubokou vodou," doplnil Cvik.

Nyní by potápěči kvůli zakalené vodě neměli při pátrání moc šancí na úspěch. V pátek a v sobotu by měla poříční policie kontrolovat řeku Labe mezi Děčínem a Hřenskem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám