Hlavní obsah

Gang, který usiloval o život žalobkyně, jde k soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Krajský soud v Plzni bude řešit případ albánského drogového dealera Fatona Gašiho a jeho společníků, kvůli kterému šlo o život plzeňské státní zástupkyni. Policie ukončila vyšetřování a soud ve čtvrtek obdržel obžalobu. Informovala o tom mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová.

Foto: archiv TMB

Tavba železa.

Článek

Obžalováni jsou dva cizinci, jeden Čech a jedna Češka. Skupina v čele s Gašim se podle obžaloby podílela na distribuci více než 220 kilogramů heroinu z Česka. Heroin vyváželi do zahraničí, například do Itálie. Velké zásoby drog pomáhal v Praze objevovat i rakouský vězeň albánského původu Sengyl Felfernig, který byl do případu zapleten.

Policie zjistila, že lidé napojení na narkomafii chtěli zřejmě státní zástupkyni Věru Brázdovou vyšachovat z případu. Kdyby nestihla včas podat obžalobu, byli by zadržení propuštěni z vazby.

Žalobkyně měla havarovat

Gangu údajně nešlo přímo o zabití, ale hovořilo se o automobilové nehodě, která měla dopadnout tak, aby Brázdová nebyla schopna dál pokračovat v rozdělané práci. 

"Lidem z podsvětí jde o to, aby nebyla obžaloba včas podaná a obvinění museli být propuštěni na svobodu," uvedl důvěryhodný zdroj. Podle něho policie dostala informaci o chystaném atentátu na žalobkyni od dvou na sobě nezávislých zdrojů.

Policie provedla minulý pátek razii v nočních klubech v Plzni a Teplicích, během níž hledala lidi podezřelé z přípravy zmíněného trestného činu. "Akci jsme zaměřili na kosovskoalbánskou komunitu a na kontrolu objektů, kde se schází," uvedla Kosinová. Akce, při které byl zatčen i Faton Gaši, nesla název Titánium.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám