Hlavní obsah

Fenu svázali a v pytli hodili do řeky. Tam ji našly mrtvou hrající si děti

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Lepicí páskou omotal čenich feny, aby nemohla štěkat, zvíře svázal provazem, a tak ho znehybnil, strčil ho do pytle, který pevně zavázal a spolu se svou přítelkyní ho hodil do řeky. Sedmatřicetiletému muži a jeho o deset let mladší přítelkyni z obce u Valašských Klobouk na Zlínsku za to hrozí až tři roky za mřížemi, policisté je obvinili z týrání zvířat ve spolupachatelství.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žena donesla domů darovaného psa, o kterého se chtěla starat. Jejímu partnerovi se ale nelíbilo, že se jedná o fenu, proto se rozhodl, že se jí zbaví,“ sdělila v pátek mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková s tím, že případ se odehrál již v červenci.

Zvíře omotal lepicí páskou a provazem a značně eliminoval jeho hlasový projev. „V okamžiku, kdy ho házeli do vody, pes prokazatelně žil,“ řekla mluvčí.

Pytel s mrtvým psem našly následující den děti, které si hrály u řeky. „Zavolaly proto na ženu, která procházela kolem, a utekly. Žena událost oznámila na linku tísňového volání policie,“ uvedla Kozumplíková.

Pes se udusil

Policisté díky znalosti obyvatel městečka zjistili, kdo je pravděpodobně pachatelem tohoto těžko uvěřitelného činu. A nemýlili se. Muž i žena se k činu přiznali a popsali, jak událost proběhla.

Odborné vyjádření z oboru veterinárního lékařství potvrdilo, že pes zemřel jednoznačně trýznivým způsobem v důsledku udušení, kdy před smrtí zvíře trpělo v řádu několika minut. „Jednání pachatelů bezpochyby ukazuje na jasný úmysl se zvířete za každou cenu zbavit tímto zavrženíhodným způsobem, byť mohli psa darovat nebo prodat,“ uzavřela Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám