Hlavní obsah

Dvojice zlodějů ukradla ve Strakonicích šperky za 100 tisíc, policie po nich pátrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice

Po dvojici chmatáků, kterým se ve strakonickém zlatnictví zachtělo plata řetízků, pátrá tamní policie. Ke krádeži použili jeden z klasických triků odvedení pozornosti prodavačky. Informovala o tom policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Foto: Policie ČR

Dvojice zlodějů ze strakonického zlatnictví

Článek

Dvojice přišla do zlatnictví v obchodním domě Prior ve čtvrtek těsně před polednem a předstírala zájem o nákup šperků.

„Jeden z dvojice několikrát během nabídky vyřizoval telefonáty. Ve chvíli, kdy se prodavačka ochotně začala věnovat také druhému zákazníkovi – spolupachateli, telefonující pachatel vyčkával na vhodnou příležitost,“ uvedla Nováková.

Té se dočkal ve formě chvilkové nepozornosti prodavačky a zpoza pultu ukradl plato se zlatými řetízky. Oba pak z obchodu urychleně zmizeli, že plato chybí, prodavačka zjistila až po jejich odchodu.

Zloděj sebral z výlohy v centru Jindřichova Hradce šperky za půl milionu

Krimi

„Pachatel měl na sobě modrou bundu, na hlavě šedou čepici s bílým nápisem EPIC na modrém podkladu, tmavou mikinu a tmavé kalhoty. Na nohou měl černo-bílé tenisky. Jeho komplic byl oblečený v tmavé bundě, tmavých kalhotách a na hlavě měl zelenou kšiltovku. Na nohou měl bílo-zelené tenisky. Na prodavačku mluvili plynulou češtinou,“ upřesnila policejní mluvčí s tím, že zároveň požádali o pomoc v případě, že by někdo muže ze záběrů bezpečnostních kamer poznal.

Nováková také podotkla, že v inkriminovanou dobu přišla do obchodu zákaznice, která by mohla s případem pomoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám