Hlavní obsah

Dvojice zlodějů ukradla ve Strakonicích šperky za 100 tisíc, policie po nich pátrá

Strakonice

Po dvojici chmatáků, kterým se ve strakonickém zlatnictví zachtělo plata řetízků, pátrá tamní policie. Ke krádeži použili jeden z klasických triků odvedení pozornosti prodavačky. Informovala o tom policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Foto: Policie ČR

Dvojice zlodějů ze strakonického zlatnictví

Článek

Dvojice přišla do zlatnictví v obchodním domě Prior ve čtvrtek těsně před polednem a předstírala zájem o nákup šperků.

„Jeden z dvojice několikrát během nabídky vyřizoval telefonáty. Ve chvíli, kdy se prodavačka ochotně začala věnovat také druhému zákazníkovi – spolupachateli, telefonující pachatel vyčkával na vhodnou příležitost,“ uvedla Nováková.

Té se dočkal ve formě chvilkové nepozornosti prodavačky a zpoza pultu ukradl plato se zlatými řetízky. Oba pak z obchodu urychleně zmizeli, že plato chybí, prodavačka zjistila až po jejich odchodu.

Zloděj sebral z výlohy v centru Jindřichova Hradce šperky za půl milionu

Krimi

„Pachatel měl na sobě modrou bundu, na hlavě šedou čepici s bílým nápisem EPIC na modrém podkladu, tmavou mikinu a tmavé kalhoty. Na nohou měl černo-bílé tenisky. Jeho komplic byl oblečený v tmavé bundě, tmavých kalhotách a na hlavě měl zelenou kšiltovku. Na nohou měl bílo-zelené tenisky. Na prodavačku mluvili plynulou češtinou,“ upřesnila policejní mluvčí s tím, že zároveň požádali o pomoc v případě, že by někdo muže ze záběrů bezpečnostních kamer poznal.

Nováková také podotkla, že v inkriminovanou dobu přišla do obchodu zákaznice, která by mohla s případem pomoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám