Hlavní obsah

Dvě sedmileté holčičky spadly do desetimetrové studny

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragédií málem ve středu skončila zprvu nevinná hra dvojice sedmiletých dívek v Chlumu u Hradce Králové. Dívky spadly do desetimetrové studny, odkud se dostaly naštěstí pouze silně podchlazené a skončily v péči záchranářů.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Záchrana dívek ve Chlumu na Královéhradecku

Článek

Pomoc přivolala třetí z děvčat. „Čtvrt hodiny šlapaly vodu. Skončily prochladlé v šoku, ale bez vážnějších zranění. Záchranka je dopravila na pozorování do nemocnice,“ popsala mluvčí policie Královéhradeckého kraje Iva Ježková.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Záchrana dívek ve Chlumu na Královéhradecku

Děvčata vylezla v místní provozovně, kde pracuje otec jedné z nich, na vyvýšenou skruž studny. Polovina zřejmě silně narušeného betonového poklopu váhu dívek nevydržela. Zbytky padajícího betonu naštěstí obě dívky minuly.

Foto: Policie ČR

Pod dívkami se rozlomil betonový poklop.

Dvojici šlapající vodu na dně studny nejprve pomohl dobrovolný hasič, který hodil dolů hadici, aby se dívky mohly do příjezdu záchranářů alespoň něčeho chytit. Profesionální hasič se poté slanil do studny a záchranáři děvčata posléze vytáhli.

„Okolnosti činu prověřujeme. Nejdůležitější ale je, že nikomu se nic vážného nestalo,“ konstatovala Ježková.

Reklama

Výběr článků

Načítám