Hlavní obsah

Dozorci brutálně napadli mladíka v pražské restauraci, svlékli ho a fotili

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Místo hlídání zločinců za mřížemi a dodržování zákona se tři příslušníci vězeňské služby sami proměnili v prosinci minulého roku v násilníky a lupiče. V restauraci v Praze 8 napadli 17letého mladíka, nechali ho vysvléknout a poté ho okradli.

Článek

Dva příslušníci z Vazební věznice Praha - Ruzyně a jeden z věznice na Pankráci nejprve obvinili 17letého mladíka v jedné restauraci na Střížkově z krádeže peněženky. Všichni tři si tam totiž přivydělávali jako vyhazovači, ačkoliv jim to zákon zakazuje.

Následně ho násilím vyvedli na rampu restaurace, kde mladíka napadli pěstmi do hlavy. Jeden dozorce mezitím odnesl mladíkovu tašku, ze které mu odcizili doklady, peníze a mobil.

„Následně mladíka násilím odvedli do sklepních prostor, kde se musel za verbálních urážek a kopanců vysvléknout do spodního prádla a nechat se vyfotit. Poté, co mu bylo dovoleno se obléknout, byl donucen za doprovodu výhrůžek jednoho z pachatelů restauraci opustit,“ popsala mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Ve čtvrtek byla na všechny tři dozorce uvalena vazba. Za trestný čin loupeže ve formě spolupachatelství jim hrozí až 10 let vězení. Inspekce také vyrozuměla jejich nadřízené ve věznici.

Reklama

Výběr článků

Načítám