Hlavní obsah

Dlužím za výživu syna, obhajoval muž oloupení seniorky. Dostal šest let

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Potřeboval jsem peníze na výživné pro svého syna. Tak se snažil 33letý Jakub Stahl obhájit, proč letos v dubnu přepadl na ulici v Plzni starší ženu. Za loupež ho v pondělí poslal plzeňský krajský soud na šest let do vězení.

Záznam pouliční loupežeVideo: Policie ČR

 
Článek

„Rozsudek není pravomocný. Obžalovaný nesouhlasil s výší trestu,“ upozornil státní zástupce Roman Šustáček.

K přepadení došlo v Divadelní ulici v centru města kolem páté odpoledne. Stahl využil okamžiku, kdy byla ulice prázdná, a na 68letou ženu zezadu zaútočil. „Strhl ji k zemi a poté jí z ruky vytrhl kabelku. Z místa následně utekl,“ uvedl žalobce.

K mladíkovi přišel do kupé neznámý muž a oloupil ho o několik tisíc

Krimi

Žena měla v kabelce peněženku se čtyřmi stovkami a platební kartu, pomocí které se lupič neúspěšně snažil vybrat peníze z bankomatu. Přepadená důchodkyně skončila v nemocnici se zlomenou paží a pánví.

„Byl jsem venku a přemýšlel, kde sehnat peníze, které dlužím na výživném pro syna. Když kolem mne prošla paní, která držela kabelku jen tak nalehko, napadlo mě, že bych ji mohl zkusit okrást. Tak jsem tu ženu sledoval do Divadelní ulice a tam jí vytrhl kabelku z ruky,“ vypověděl obžalovaný.

Lupič přišel na poštu v Praze s granátem, odnesl si pár tisíc

Krimi

Popřel, že by se ji snažil strhnout na zem. „Jen jsem škubl za tašku. To, že upadla na zem, jsem se dozvěděl až po zadržení na policii,“ dodal.

Sama poškozená přiznala, že to byl pro ni obrovský šok. „Na chvilku jsem se zastavila a něco hledala v igelitové tašce, kterou jsem nesla. Najednou u mě stál ten kluk, stiskl mi pravé rameno a srazil mě k zemi. Pak mi silou vyrval z ruky kabelku. Křičela jsem a on utekl. Všechno se to stalo ve mžiku,“ líčila žena dramatické chvíle.

Sice se jí podařilo vstát, ale cítila velkou bolest v tříslu. Držela se zdi domu, ale nebyla schopna udělat ani krok. „Naštěstí přicházel nějaký pán, tak jsem ho zastavila a poprosila o pomoc. Hned volal záchranku a běžel na nedalekou policejní stanici,“ dodala žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám