Hlavní obsah

Devatenáctiletý řidič předjel kolonu a havaroval, na místě zemřel

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Tragicky skončila pro devatenáctiletého řidiče riskantní jízda za Protivanovem na Prostějovsku. Ve velké rychlosti nezvládl průjezd zatáčkou a narazil do protijedoucího nákladního auta. Při kolizi utrpěl zranění, kterým podlehl. Právo o nehodě, která se stala v pátek v podvečer, informovala v neděli policejní mluvčí Lenka Vanková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladý řidič jel podle ní s o dva roky starším spolujezdcem z Protivanova směrem na Blansko s vozidlem Škoda Octavia.

„Na rovném úseku silnice s nejvyšší povolenou rychlostí 50 kilometrů za hodinu začal předjíždět kolonu vozidel. Poté, co se zařadil zpět do svého jízdního pruhu, vyjel z důvodu nepřiměřené rychlosti a nezvládnutí pravotočivé zatáčky do protisměru, kde čelně narazil do boční strany protijedoucího nákladního vozidla,“ uvedla mluvčí.

Dvacetiletý řidič na Českobudějovicku rozpůlil BMW, na místě zemřel

Krimi

Řidič nákladního auta podle ní strhl řízení vpravo a sjel do příkopu, kde po nárazu do značky pokračoval do lesa, kde narazil do stromů. Osobní auto bylo při střetu odhozeno a převrátilo se na střechu.

„Jeho řidič utrpěl zranění, kterému na místě podlehl. Jeho spolujezdec byl s lehkým zraněním letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci. Lehké zranění, které mu bylo ošetřeno na místě, utrpěl i řidič náklaďáku,“ konstatovala Vanková. Hmotná škoda, která při nehodě vznikla, byla vyčíslena na 850 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám