Hlavní obsah

Dělníka v kolejišti u Rudoltic srazil vlak, muž na místě zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rudoltice

U Rudoltic na Orlickoústecku srazil v pondělí projíždějící vlak dělníka v kolejišti, muž na místě zemřel. Uvedl to mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle svědka, který Novinkám popsal dění na místě, dělník v danou chvíli zřejmě odpočíval v kolejišti a nestihl včas uskočit před blížícím se vlakem.

Foto: Přemysl Matějka

Hasiči zasahují u nehody v Rudolticích.

Článek

Nehoda se stala před půl druhou odpoledne. „Vlak jedoucí z Prahy do Havířova se střetl se zaměstnancem firmy, která u Rudoltic prováděla práce v kolejišti,” uvedl Drápal. Podle něj byl muž - ročník narození 1978 - na místě mrtvý.

Podle Přemysla Matějky, který se Novinkám přihlásil jako svědek nehody, muž v danou chvíli společně s dalšími dělníky odpočíval v kolejišti, kde před tím pracovali, mezi tím však už zřejmě skončila výluka pro danou kolej a k nim se blížil plnou rychlostí vlak.

„Dva dělníci si vlaku všimli a vyskočili rychle na nástupiště, vlak výstražně houkal, třetí se ale vůbec nehýbal, na koleji zůstal a pak tam už nebyl,” popsal svědek.

Foto: Přemysl Matějka

Nehoda na nádraží v Rudolticích.

Pan Matějka poznamenal, že si nejdřív myslel, že se nic nestalo, protože vlak jel dál, ale po chvíli postřehl, že vlak stojí a v okolí se už objevili hasiči a záchranáři Pak zahlédl i tělo zakryté plachtou.

Doprava na železničním koridoru byla po nehodě omezena.

Reklama

Výběr článků

Načítám