Hlavní obsah

Cizinec pobodal manželku i tchána, dostal 13 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové v úterý poslal na 13 let do vězení cizince za pobodání manželky a tchána. Soud mu uložil trest za pokus o dvojnásobnou vraždu. Incident se odehrál loni v říjnu v bytě domu v Opočně na Rychnovsku. Soud potrestal muže také vyhoštěním z ČR na dobu neurčitou. V úterý to sdělil mluvčí krajského soudu Jan Kulhánek. Rozsudek je pravomocný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle spisu cizinec se svojí manželkou, společnými nezletilými dětmi a rodiči manželky žil ve společném bytě v Opočně. Napadení dvěma kuchyňskými noži předcházela hádka. Obžaloba ho viní z toho, že pobodal svoji manželku a jejího otce, který se ji snažil bránit.

„Každého z nich opakovaně těmito noži bodl za užití velké, střední i malé intenzity násilí do různých částí těla,“ uvádí obžaloba.

Spory napříč generacemi vyvrcholily v bytě na Rychnovsku krveprolitím

Krimi

Způsobená zranění podle spisu bezprostředně ohrožovala napadené na životě. Zranění muže a ženy si vyžádala hospitalizaci.

Zdravotní pojišťovně musí agresor zaplatit náhradu škody ve výši přes 278 tisíc korun a poškozeným celkem více než 375 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám